top of page
הרשמה לניוזלטר

איך נעשה טוב יותר בשנה הבאה? 6 רעיונות איך "לעשות טוב" בשורת הרווח הערכית שתתמוך בשורת הרו

איך "לעשות טוב"

מה עוד תוכלו לעשות לטובת העובדים שלכם?

שנת 2019 - על הצלחותיה וחסרונותיה - כבר מאחורינו;

תכניות העבודה לשנת 2020 - כבר מוסכמות ומוכנות.

זה לא סוד שגם בשנה הבאה ההון האנושי שלנו ימשיך להעסיק אותנו, לאתגר, להדאיג ולהיות הסוגיה המרכזית שבה נדון רוב זמננו.

לא מעט דובר בזירה הצנועה הזאת ובדיונים רבים בזירות אחרות, עד כמה עשייה ערכית, נכונה והוגנת משפיעה מהותית על ההון האנושי וההצלחות העסקיות.

ערב השנה החדשה קיבצתי 6 רעיונות איך "לעשות טוב" בשורת הרווח הערכית שתתמוך גם בשורת הרווח העסקית:

1. הוגנות ושקיפות

וודאו שקבלת ההחלטות שלכם מבוססות על תשתית עניינית, הוגנת ומקצועית. וודאו שהתרבות הארגונית שלכם מבוססת על עשייה לטובת הארגון באופן אחיד, ללא מניעים אישיים או נסתרים.לדוגמא - אם קיבלתם החלטה שלא לקדם את השכר בסיומה של שנה עסקית חלשה, ההחלטה צריכה לחול על כל אורכה של ההיררכיה ותקפה למנהלים ועובדים כאחד.

2. ערכים אוניברסליים

לערכים האוניברסליים לאורם הארגון פועל ומתנהל השפעה על תחושת הגאווה של העובדים בו. שיוויון הזדמנויות ומניעת אפליה על רקע של מגדר, לאומיות, שפה, אמונה, נטייה מינית. ארגון החורט על דגלו ערכים אוניברסליים ודבק בהם גם בעיתות משבר, זוכה להערכה רבה מצד עובדים ולתחושה שהם חלק ממקום בעל אופי ערכי ומחייב. לדוגמת שכר שווה לעובדים ולעובדות; זכויות הורות שוות לזוגות חד מיניים ועוד.

3. מגוונות בהעסקה

מסיבות עסקיות וערכיות נמצא שככל שצוות העובדים מגוון יותר - בגיל, במגדר, בתפיסת העולם, במוסד האקדמי בו למד ועוד, כך מגוון הפתרונות, הרעיונות והתפיסות שיאפשרו צוותי עבודה פתוחים, יצירתיים ומצליחים יותר.

4. שיתוף בידע ובקבלת החלטות

כל מהלך של שינוי מעורר תחושת חשש, אי נוחות והתנגדות מפני הפרת האיזון, גם אם המצב הקיים דורש שיפור. לפני שאתם מחליטים להוביל מהלך, דברו עם הצוותים, תשמעו מה"שטח" מה המצב מנקודת מבטו. שתפו את האנשים הרלוונטיים במידת האפשר וצרפו אותם לצוותים המובילים את השינוי. כך שההחלטה שתתקבל תהיה יותר מושכלת ותפחית התנגדויות בשל השיתוף המוקדם והחשיבה הרחבה.

5. מעורבות בקהילה

עובדים מעריכים מאד את העובדה שהארגון שהם עובדים בו דוגל בעשייה ערכית. גם העובדה שהארגון שלהם יודע להיות חלק מהקהילה בה הוא חי ולהעניק לה מקצת מהמידע, מכוח העבודה המיומן ומעוצמתו הכלכלית ממלאת את העובדים תחושת ערך. התרומה לגאוות היחידה ותחושת השייכות בקרב העבודים - היא עצומה.

6. רווחה ארגונית

הרווחה הארגונית היא שמחזקת את תחושת השייכות והלכידות הארגונית. הזדמנות לתת ביטוי להיבטים אישייים ומשפחתיים לעובדים ולעובדות בארגון ללא תלות בתפקיד, שכר או בכירות. בכך מגלמת הרווחה הארגונית פעילות שיוויוניות ומעוררת שמחה והתרגשות בארגון.

תרצו לחשוב יחד איתנו איך להוביל מהלכים לחיזוק תחושת הערך והשייכות של עובדיכם בארגון? אנחנו כאן, צרו קשר.

חומרים נוספים מעניינים בנושא תוכלו למצוא כאן.

Comments


bottom of page