"זה לא אתם, זה אני" סוגיית המועמדים הנעלמים 5 טיפים איך להסיר מועמדות בסטייל ולא לשרוף ג
למי שמצוי בקבוצות השונות של מחפשי העבודה במדיה החברתית, נתקל לא פעם בטענות שמופנות כלפי אנשי משאבי אנוש וגיוס. הטענות עוסקות ביחס אינטרסנטי, לא מספיק אנושי, תשובות חלקיות, עדכונים מועטים ועוד.
הטענות לרוב מוצדקות וכמובן יש לתת עליהן את הדעת כשעובדים עם אנשים.
הפעם רציתי להאיר את הצד השני של המתרס – "המועמדים הנעלמים".
עמיתי ועמיתותי המגייסים בתחום ההייטק מכירים את התופעה טוב ממני. בתפקידים מבוקשים בעולמות הפיתוח קשה מאד לייצר מחויבות אמיתית לתהליך גיוס אחד, בזמנים בהם כל מועמד או מועמדת מקבלים אינסוף הצעות אטרקטיביות בכל רגע נתון. כך נוצרים מצבים בהם מועמד לא מגיע לריאיון שנקבע עימו ולא טורח להודיע. אחרים חותמים על הסכם עבודה ומתחרטים ועוד ועוד.
קבלו סיפור קטן מעולמם של המועמדים הנעלמים:
לפני כשבוע ראיינתי מועמדת מבטיחה. היא התקדמה יפה בתהליך והגיעה לאחד משלביו האחרונים. לאחר מפגש נוסף ביקשנו ממנה לשלוח לנו את פרטי הקשר של ממליציה. המתנו בסבלנות לתשובתה. לאחר 3 ימים, משלא הגיבה, שלחתי תזכורת מנומסת בהודעת טקסט וכשגם זו לא נענתה, התקשרתי אליה. בשיחה היא העלתה מספר התלבטויות בקשר לתפקיד ולבסוף לאחר עוד יום או יומיים, היא החליטה להסיר את מועמדותה.
חשוב לי להדגיש: הזכות להסיר מועמדות בכל שלב בתהליך הגיוס, שמורה תמיד ולכל אחת ואחד, כפי שהיא שמורה למעסיק. יחד עם זאת, לדרך בה אתם מחליטים לסיים את התהליך השפעה ניכרת על האופן שבו תחרטו בזכרון של המגייסים והמעסיקים.
לא לחינם שנו סבתותינו, שהכדור הוא עגול ואין לדעת מתי תזדקקו לאנשים שזה עתה בחרתם להתמוסס להם מהתהליך.
ליקטתי פה למטה כמה הברזות חינניות (וחלקן די טריות) שבכולן כבר נטמנו זרעי הפרידה של המועמדים מהתהליך:
1. "הבת שלי חולה ולא אוכל להגיע לקבל את הסכם העבודה במועד שקבענו" (אמר מי שקיבל במקביל עוד הצעה וצריך לתמרן בין השתיים עד שיחליט)
2. "בעצם אין לי אוטו והתחבורה הציבורית למשרד בלתי אפשרית" (אמרה מי שחשבה שטיעון לוגיסטי יכול לתת מענה מספק לשאלה מדוע לא בחנה את הנושא לפני כן ולא ציינה אותו כשהגיעה לאותו המשרד להתראייין)
3. החלטתי לקחת פסק זמן ולחשוב מחדש על הקריירה שלי" (אמר מי שהחליט שהמשרה לא מספיק מתגמלת, אבל לא היה לו נעים להודות בזה לאחר שהושקעו בו שעות רבות של ריאיונות)
4. "הטלפון התקלקל, לא שמעתי את ההודעות שלכם" (אמרה מי שבאמצעות בעיה טכנית הסבירה בדיעבד את ההעלמות שלה למשך מספר ימים)
5. "אני חושב שהטייטל הנכון יותר לתפקיד הוא סמנכ"ל" (אמר מי שהתמודד על תפקיד במשך 4 חודשים ולאחר שקיבל הצעה אטרקטיבית יותר ממעסיקיו, בחר למוטט את התהליך בדרך של מו"מ קטנוני ומופרך)
אז מה הדרך הנכונה להשאר נאמנים לעצמכם אבל לא לשרוף גשרים?
5 טיפים איך להסיר מועמדות בסטייל
1. שתפו בשקיפות -
"חשבתי שוב על התפקיד. יתכן והוא פחות נכון לי עכשיו לאור הזמן והפניות שלי. נכון, הייתי צריך לומר זאת מראש אבל התובנה הזאת התבשלה אצלי לאט ואולי מוטב שנדבר על זה לפני שאני מתחיל".
2. התנצלות ואמפטיה
"אני מבקשת להתנצל שגזלתי מזמנכם. אני יודעת כמה זמן ומשאבים נדרשים כדי לאתר את המועמדים המתאימים ביותר, ועל כך התנצלותי".
3. זה לא אתם, זה אני
"ככל שהתהליך התקדם והמשרה הפכה ליותר ממשית, הקדשתי שוב זמן לשאלת המרחק, והגעתי למסקנה שלאורך זמן המרחק יכול להוות משוכה קשה מדי להתמודדות".
4. הציעו חלופות
"יש לי קולגה שיכול להתאים מאד לתפקיד. האם תרצו לדבר איתו? תרצו שהציע לה את התפקיד?" אפשר גם להמליץ על מקורות גיוס נוספים או חברות בהם העמיתים שלכם מתעניינים בתפקידים אחרים.
5. אשמח להיות בקשר בעתיד
תמיד תשאירו דלת פתוחה. קשה לדעת איפה תתקלו בארגון או באנשי הגיוס בגלגולים הבאים של הקריירה שלכם. הטעם המר מניתוק הקשר ללא הסבר או שקיפות יזכר בהקשר שלכם לזמן רב.
בהצלחה!
Comments